عایق کاری سقف کاذب ساختمان
عایق کاری سقف کاذب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد زیرا اگر ای کار به خوبی انجام نشود در زمستان ها هوای گرم خانه به بیرون و در تابستان ها هوای گرم به داخل خانه ورود پیدا میکند. در حال حاضر مشکلات بسیار زیادی در سقف ساختمان دیده میشود که مهم ترین علت ایجاد این مشکلات، عایق کاری نامطلوب و نام مناسب سقف ساختمان میباشد.
در انجام عایق کاری سقف کاذب افراد باید به موارد بسیار زیادی توجه داشته تا بتوانند از نم زدگی و از بین رفتن فضای ساختمان تان جلوگیری نمایید، در ادامه به مزایای عایق کاری سقف کاذب و انواع آن میپردازیم.

عایق کاری سقف ساختمان
انواع عایق کاری سقف کاذب ساختمان
عایق کاری سقف کاذب داری انواع و ویژگی های متفاوتی میباشد که هرکدام از آنها نیز از جنس متفاوتی برخوردار هستند که در ادامه انواع آن را به طور کامل شرح داده ایم:

انواع عایق کاری سقف ساختمان
-
عایق حرارتی پشم شیشه
عایق حرارتی ماده است که با استفاده از آن میتوان از از انتقال حرارت از مکانی به مکان دیگر جلوگیری کرد، عایق حرارتی بهترین گزینه برای کنترل و صرف جویی کردن در مصرف برق است.
همان طور که در متن گفته شد بدون عایق کاری کردن سقف ساختمان، هوای گرم در فصل زمستان از سقف خارج و هوای سرد نیز در فصل تابستان از سقف خارج میشود که با استفاده از عایق حرارتی سقف کاذب میتوان از این اتفاق جلوگیری کرد.
انواع سقف عایق حرارتی موجود برای سقف ساخنمان شامل عایق فایبرگلاس، عایق پشم سنگ، عایق نانو، عایق سلولوزی و فوم پلییورتان میباشد که بهترین آن ها نیز عایق فوم پلییورتان است.
-
عایق صوتی سقف کاذب
برای جلوگیری از انتقال سر و صدا یکی از بهترین روش ها استفاده از عایق صوتی سقف کاذب میباشد، معمولا عایق از عایق صوتی در خانه ها، سینماها و اتاق های کنفرانس استفاده میشود.
عایق صوتی آکوستیک، فایبرگلاس، پانل گچی و ویسکوالاستیک از شایع ترین عایق های صوتی میباشند، که معمولا در عایق کاری سقف کاذب ساختمان این عایق های صوتی مشاهده میشود.
-
عایق رطوبتی سقف
عایق رطوبتی یکی از عایق های پر اهمیت در عایق کاری سقف ساختمان میباشد که مورد اهمیت بسیاری از افراد قرار گرفته است، استفاده از عایق رطوبتی نامطلوب میتواند باعث وارد شدن آب و رطوبت در خانه بشود و بوی نامطلوبی را ایجاد کند.
استفاده از عایق رطوبتی میتواند به زیبا ماندن نمای ساختمان در طول سالیان کمک بسیار زیادی بکند، معمولا عایق کاری رطوبتی در بالای سقف و بالای پشت بام انجام میشود.
از انواع عایق رطوبتی سقف ساختمان میتوان به عایق قیر و گونی، عایق ایزوگام، عایق پلیمری، عایق نانو و عایق پیش ساخته اشاره کرد.
نقش عایق کاری در سقف ساختمان چیست؟
شاید برای بسیاری از افراد این سوال پیش بیاید که عایق کاری کردن سقف کاذب در ساختمان دارای چه اهمیتی است یا چرا این کار انجام میشود؟ در ادامه به بررسی نقش عایق کاری در سقف ساختمان میپردازیم:
- آسان شدن تعویض سقف کاذب
- دوام بالای سقف
- جلوگیری از ایجاد رطوبت و نم زدگی در سقف
- افزایش مقاومت سقف در برابر فشار
- جلوگیری از مصرف بالای انرژی
- اشتعال پذیر شدن سقف
عوامل تاثیر گذار درعایق کاری سقف ساختمان
عوامل بسیار زیادی وجود دارند که میتوانند بر روی عایق کاری سقف کاذب ساختمانها تاثیر بگذارند و بهتر است بدانید که عایق کاری سقف به دو روش گرم و سرد انجام میشود که در روش گرم عایق در داخل ساختمان نصب میشود و در روش سرد عایق کاری سقف بیرون از فضای داخلی ساختمان انجام میشود که میتواند تاثیر بسزایی داشته باشد.

عوامل تاثیر گذار در عایق کاری سقف
تاثیر شیب سقف در عایق کاری
عایق کاری سقف شیب دار بسیار رااحت میباشد زیرا در این نوع سقف فضای کافی برای عایق کاری وجود دارد و میتوان با استفاده از روش سرد و گرم در سقف های شیب دار عایق کاری را انجام داد.
عایق کاری سقف صاف ساختمان
برای عایق کاری کردن سقف های صاف اکثرا افراد با چالش های بسیار زیادی مواجه میشوند، استفاده از عایق رطوبتی در سقف های ضاف بسیار رایج است و میتوان با انجام این کار از ورود سرما یا گرما در منازل جلوگیری کرد.
تاثیر رطوبت در عایق کاری سقف
یکی از مشکلاتی که افراد به طور متداول با آن مواجه میشوند، تاثیر گذاری رطوبت در سقف ساختمان است، عایق کاری کردن سقف مخصوصا در شهرهایی که آب و هوای مرطوبی دارند بسیار دارای اهمیت میباشد. برای جلوگیری از ایجاد رطوبت در سقف میتوان از سیستم تهویه هوا نیز استفاده کرد.
مزایای عایق کاری سقف کاذب
همان طور که در متن اشاره شد مصالح ساختمانی قابلیت جذب نم و رطوبت را دارند که با استفاده از عایق کاری سقف کاذب میتوان از ورود رطوبت در خانه جلوگیری کرد.
عایق کاری سقف کاذب از مزایای دیگری مانند کنترل درجه حرارت و صرفه جویی در مصرف انرژی برخوردار میباشد که این مزایای از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند.

مزایای عایق کاری سقف
سوالات متداول عایق کاری سقف کاذب
افزایش مقاوتم و دوام در سقف
صرفه جویی در مصرف برق
سهولت در جا به جایی و تعویض سقف کاذب
جلوگیری از سر و صدا و آتش سوزی
مقاوم شدن در برابر فشار
جلوگیری از نم زدگی و ورود رطوبت در سقف