آنچه در این مقاله خواهید خواند
Toggleزیرسازی کناف یا همان شاسی کشی کناف، یکی از مرحله های اصلی نصب کناف است. برای اجرای این مدل سقف کاذب که اجازه نورپردازیهای بسیار زیبا را به ما میدهد، در ابتدا باید زیرسازی کناف را انجام داد. زیرسازی کناف اصول و نکات فنی مختلفی دارد. فاصله آویز در کناف، ارتفاع استاندارد کناف، توجه به وزن زیرسازی کناف و … همه از عوامل شاسی کشی کناف هستند. در این مقاله قصد داریم روش شاسی کشی کناف را بررسی کنیم.
ورقهای گچی که قسمت ظاهری و رویه آن به حساب می آیند، جلوه زیبایی را در نمای سقف به وجود می آوردند و میتوان برای آنها نورپردازی گذاشت. همچنین امکان استفاده از کناف به صورت تزئینی و با شکلهای هندسی وجود دارد.
این ورقهای گچی وزن دارند و باید در فاصله صحیح از سقف سازه و به درستی نصب شوند. به همین علت اجرای شاسی کشی کناف و شاسیکشیهایی که بتواند وزن این ورقها را با ایمنی مناسب تحمل کند، بسیار اهمیت دارد. پس شاسی کشی کناف باید با دقت و با توجه به اصول و نکات مهندسی انجام شود.
سازه کناف که با استفاده از بعضی مصالح ساختمانی به وجود می آید، باید بتواند امنیت و پایدار بودن خود را در طول زمان حفظ کند. علاوه بر آن باید در برابر اتفاقاتی مثل انبساط و انقباض و زلزله، محکم کاری شده باشد. اجرای اصولی و دقیق شاسی کشی کناف، به طور مستقیم بر ظاهر و کیفیت نهایی کار تاثیر میگذارد.
در صورتی که شاسی کشی کناف اشتباه، غلط و آسیب دیده باشد و ورقهای گچبری به طور یکپارچه و تراز نباشند، سقف، سطحی یکنواخت و با بیرونزدگی دارد.
شاسی کشی کناف یکی از مراحل مهم برای ایجاد سقف و دیوار کناف است که برای محکم کاری و ثبات سازه انجام میشود. در این روش از نبشیهای فولادی به عنوان شاسی برای متصل کردن صفحات کناف به یکدیگر و به سازه اصلی استفاده میشود.
مراحل شاسی کشی کناف عبارت اند از:
با توجه به نوع و ابعاد کناف، محل مشخص قرارگیری شاسیها روی سقف یا دیوار با استفاده از گچ و نخ یا لیزر تعیین میشود. فاصله استاندارد بین شاسیها برای دیوارهای کناف ۴۰ تا ۶۰ سانتیمتر و برای سقفهای کناف ۶۰ تا ۸۰ سانتیمتر است.
نبشیهای شاسی به طور عمودی یا افقی با توجه به نوع کاربرد آن ها در محلهایی که از قبل مشخص شده اند نصب میشوند.
برای اتصال شاسیها به سازه اصلی از پیچهای خودکار و یا میخهای کوبشی استفاده میشود.
با استفاده از تراز و ابزارهای اندازهگیری، شاسیها کاملا دقیق اندازه هم و در یک سطح قرار داده میشوند. این امر برای به وجود آوردن سطحی صاف و یکدست برای نصب صفحات کناف بسیار مهم است.
برای بالا رفتن محکم کاری و ثبات سازه کناف، از مهاربندهای فلزی در بین شاسیها استفاده میشود.مهاربندها به صورت ضربدری یا عمودی بین شاسیها نصب شده و با پیچ و مهره به آن ها وصل میشوند.
در مواردی که از کناف برای ایجاد سقف کاذب استفاده میشود، از آویزهایی برای متصل کردن شاسیها به سقف اصلی استفاده میشود.
نوع و تعداد آویزها با توجه به وزن و ابعاد سقف کاذب مشخص می شود.
شاسی کشی کناف یک فرآیند مهم در نصب و اجرای سیستم های کناف است. با رعایت نکات کلیدی ذکر شده در بالا، می توانید شاسی کشی کناف را به درستی انجام دهید و از استحکام و ثبات سیستم خود اطمینان حاصل کنید.
با انجام صحیح شاسی کشی کناف، می توانید از مزایای سیستم های کناف مانند عایق صدا و حرارت، زیبایی و سهولت اجرا بهره مند شوید.
اگر در انجام شاسی کشی کناف تجربه کافی ندارید، توصیه می شود از یک متخصص کمک بگیرید. با مطالعه دستورالعمل های نصب و استفاده از سیستم های کناف، می توانید اطلاعات بیشتری در مورد شاسی کشی کناف و سایر مراحل نصب و اجرا کسب کنید.