تصویری از سقف کاذب گچی

سقف کاذب گچی

سقف کاذب

سقف های کاذب با اتصال به اسکلت ساختمان، وزن خود را بر روی سازه اصلی ساختمان گذاشته و فضایی خالی بین سقف کاذب و سقف سازه ایجاد می کنند. سقف های کاذب می توانند با مصالحی سبک، به اشکال مختلف ساخته شده و به شکلی مناسب به کلافبندی و یا اسکلت ساختمان متصل شوند. انواع تایل های سقف کاذب از نظر جنس شامل تایل های گچی، چوبی، آلومینیومی، پی وی سی، فلزهای رنگی، شیشه ای، آهنی، فلزهایی با روکش، کامپوزیت و … می باشند.

مزایای اجرای سقف کاذب و صرفه جویی در هزینه ها باعث شده اند که در گذر زمان سیستم های ساخت و ساز با سقف کاذب، جایگزین شیوه های بنای سنتی شوند. شما می توانید انواع سقف های کاذب را از رویا هوس با کیفیت بالا و قیمتی مناسب تهیه نمایید.

سقف کاذب گچی

کاربرد سقف کاذب گچی

انواع سقف کاذب کناف

در حال حاضر اکثر پروژه ها با سقف کاذب کناف کار می‎کنند. سقف کاذب کناف به ۲ نوع مشک (متحرک) و کناف ثابت تقسیم می شوند.

  • سقف کناف ثابت

سقف کناف ثابت با تایل های گچی یا سیمانی می سازند. برای زیرسازی این نوع سقف کاذب از پروفیل های فولادی سبک استفاده می کنند. این نوع سقف هم به صورت ساده و یکپارچه قابل اجرا بوده و هم با طرح های هندسی و دکوراتیو شامل قوس‌ ها و انحناهای گوناگون اجرا می شود.

  • سقف کناف مشبک

سقف کناف متحرک از پنل ‌های گچی و پروفیل ‌هایی از جنس گالوانیزه ساخته می شوند. البته گاهی تایل کناف از متریال معدنی، آلومینیومی و یا پوشالی می باشد. این نوع سقف ها، تایل‌ و قاب اتصال ثابتی با هم ندارند و ‎هر تایل دارای این قابلیت است که به راحتی با دست برداشته شود. این سقف ها معمولا در جاهایی که می ‌خواهند به تأسیسات سقف دسترسی داشته باشند، مانند پارکینگ ها، استفاده می شوند.

مزایای سقف های کاذب

سقف های کاذب نسبت به سقف های عادی دارای مزایایی بوده، از جمله اینکه با استفاده از انواع عایق های حرارتی و درزبندی های مناسب می توان از تبادل دما جلوگیری نمود و در مصرف انرژی صرفه جویی کرد. این کار باعث جلوگیری از مصرف بیهوده انرژی و تبادل هوای درون محیط با محیط بیرونی می شود. همچنین از فضای میانی سقف کاذب و سقف سازه می توان جهت آکوستیک نمودن جهت جلوگیری از تبادل صدا، عبور دادن تاسیسات و یا ایجاد نورپردازی متناسب با محیط استفاده نمود. قابلیت نصب ساده و سریع سقف های کاذب یکی از مسائلی است که بیشتر سازندگان و معماران به آن توجه می کنند.

نمایی از سقف کاذب کناف دیده می شود.

سقف کاذب کناف

سقف های کاذب گچی

این نوع سقف کاذب معمولا برای مکان های اداری و تجاری استفاده می شود و زیبایی خاصی برای دکوراسیون داخلی منزل ندارد. سقف کاذب گچی به خاطر نصب آسان و سریع، وزن سبک و قابلیت رنگ کردن، بسیار پرطرفدار است. انواع سقف های کاذب گچی را می توان به سه دسته سقف کاذب تایل گچی، کناف و سقف کاذب رابیتس تقسیم بندی نمود.

  • سقف کاذب تایل گچی

این نوع سقف کاذب در حقیقت نوعی سقف کاذب پیش ساخته بوده که تایل های آن در ابعاد ۶۰×۶۰ ساخته می شوند. به طور کلی می توان تایل های گچی را در انواع ساده، روکش دار و آکوستیک دسته بندی کرد. از نظر طرح نیز دارای انواع مختلفی همچون طرح حصیری، سفید ساده، با سوراخ های منظم و نامنظم ، پانچ مربع و … می باشد.

این نوع سقف کاذب عموما در اماکن اداری و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. تایل های گچی معمولا با روکش پی وی سی بوده و به صورت ضد آب و ضد رطوبت نیز در بازار عرضه می گردند. از انواع دیگر آن می توان به تایل های گچی آکوستیک اشاره نمود. این تایل ها حفره هایی در درون خود دارند و باعث جلوگیری از پخش صدا می شوند. برای نورپردازی سقف کاذب تایل گچی عموما از هالوژن های توکار استفاده می شود.

  • سقف کاذب کناف

سقف کاذب کناف نوع دیگری از سقف های کاذب گچی پیش ساخته می باشد. به منظور اجرای سقف کاذب کناف، ابتدا زیرسازی فلزی سقف انجام شده و پس از آن پنل های گچی پیش ساخته بر روی آن نصب می گردد. این سقف وزن بسیار کمی داشته و جایگزین مناسبی برای سقف های کاذب رابیتس و گچ است. همچنین در مقایسه با سقف های رابیتس، مقاومت آن در برابر زلزله بیشتر خواهد بود. سهولت و سرعت بالای اجرا از دیگر مزیت های آن می باشد.

  • سقف کاذب رابیتس

از قدیمی ترین انواع سقف های کاذب گچی، رابیتس است که در ساخت آن از توری رابیتس، گچ و میلگرد استفاده می شود. سقف کاذب رابیتس نسبت به سایر انواع سقف های کاذب گچی پیش ساخته وزن بیشتری دارد. اما در مقابل از قیمت مناسب تری برخوردار بوده و ارزان تر است. همچنین تنوع طرح های سقف کاذب گچی در این نوع از سقف کاذب بالا است.

ساخت پنل های گچی

برای ساخت این پنل های گچی، ترکیب گچ همراه با هوا به شکل فشرده در بین دو سطح از جنس مقوا تزریق می شود که این عملیات باعث پایین آمدن وزن و بالا رفتن مقاومت پنل می شود. در سیستم ساخت و ساز خشک از صفحات روکش دار گچی، به عنوان پوشش و از پروفیل های سرد نورد شده از جنس فولاد سبک، به عنوان زیر سازی استفاده می گردد.

تصویری از ساخت پنل گچی دیده می شود.

ساخت پنل گچی

مزایای تایل سقفی گچی

تایل های سقفی گچی نسبت به سایر انواع تایل ها دارای مزایایی بوده که به شرح زیر می باشد:

  • یکی از مزایای سقف کاذب گچی، سبک بودن آن است که هر متر مربع آن حدود ۱۵ کیلوگرم می باشد.
  • یکی از مزایای دیگر تایل سقفی گچی، نصب آسان و سریع آن بخاطر اتصالات آلومینیومی و سیستم پیش ساخته آن می باشد.
  • از مزایای دیگر تایل های گچی ایجاد تهویه مناسب در فضا بوده چراکه حرارت و رطوبت را تنظیم می کند.
  • یکی از مزایای دیگر تایل گچی، سازگاری آن با محیط زیست به علت عدم وجود مواد زیان آور در این مواد است.
  • همچنین می توان از مزایای دیگر تایل های سقفی گچی به طرح های متنوع آن، استحکام و مقاومت در مقابل آتش، استحکام در برابر ضربه، عایق صوتی، قابلیت تعویض، ثبات رنگ و … اشاره نمود.

سوالات متداول درباره سقف کاذب گچی

1

  • نورپردازی در سقف های کاذب گچی چگونه صورت می گیرد؟

اگر سبک فضای مورد نظر شما کلاسیک است بهتر است از لوستر در سبک های کلاسیک و لوکس برای نورپردازی این نوع سقف ها استفاده کنید و اگر می خواهید فضای خود را به صورت مدرن نورپردازی کنید باید به سمت استفاده از هالوژن و نور مخفی بروید.

2

  • مزایای سقف کاذب تایل گچی چیست؟

از مزایای اجرای سقف کاذب تایل گچی، قابلیت دسترسی به بالای سقف می باشد. همچنین نصب این تایل ها بسیار آسان بوده و سرعت اجرای آن نیز بالا است.
3

  • سقف های کاذب ترکیبی چیست؟

گاهی می توان چند نوع سقف کاذب را در کنار هم به صورت شکل های هندسی نامنظم یا منظم با ایجاد اختلاف سطح و شکست کار کرد. سقف کاذب ترکیبی در فضای وسیع بسیار زیبا و چشم نواز می باشد. برای این نوع اجرا باید ابتدا زیرسازی مناسبی را انجام دهید که می تواند با آهنکشي و يا فاقد آهنکشي باشد.
چه امتیازی می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 5 =

کناف

سقف کاذب