آنچه در این مقاله خواهید خواند
Toggleبرای سقف، کناف بهتر است یا رابیتس. این پرسشی است که برای جواب به آن ابتدا باید هر دو روش را شناخت و مزایا و معایب هر کدام را به طور دقیق مورد بررسی قرار داد و سپس تصمیم گیری کرد.
مدتی است که خرید و استفاده کناف برای تزیین سقف و دیوار در ایران مورد استقبال فراوانی قرارگرفته است.
کناف صفحات گچی روکشداری هستند که با برند کناف و توسط این شرکت تولید و به بازار عرضه می شود. این صفحات گچی به یک شبکه از ورق گالوانیزه که توسط پیچ و مهره به سقف متصل میشوند، اتصال دارد.
کناف یا صفحات گچی در ابعاد مختلف تولید می شوند که لازم است برای اجرای طرح مورد نظر قطعات بریده و به هم چسبانده شوند تا طرح مورد نظر اجرا شود.
روشی است برای برای تزیین سقف و دیوار که در آن ابتدا پروفیلهای گالوانیزه به سقف جوش داده شده و سپس توریهای رابیتس نیز به پروفیلها محکم میشوند که این استحکام از طریق جوشکاری یا پیچ و مهره صورت میگیرد.
پس از اتصال پروفیل ها و رابیتسها، گچ کار با هنر و توانایی خود اقدام به پر کردن فضای ایجاد شده به وسیله خاک و گچ میکند.
در این بخش قصد داریم به مقایسه بین کناف و رابیتس از نظر وزن، هزینه، زمان، ترمیم پذیری، تعداد مجریان، کیفیت و بازسازی سازه در هنگام خرید و پیاده سازی بپردازیم پس ادامه مقاله را نیز دنبال کنید
با توجه به اینکه برای اجرای رابیتس نیاز به گروههای مختلفی از جمله جوشکار، رابیتس کار و گچ کار است بنابراین هزینه اجرای این تزیین داخلی کمی بیشتر از اجرای کناف است که در آن تنها به دو فرد متخصص نیاز است.
در حالت کلی برای اجرای کناف در سقف یک سالن با متراژ حدود ۸۰ مترمربع به بازده زمانی دو روزه نیاز است که در مقابل رابیتس با همین مشخصات نیازمند بازده زمانی ده روز است.
به طور متوسط دو روز از این زمان صرف جوشکاری و رابیتس کاری شده و چهار روز باقی مانده به گچکاری اختصاص مییابد و به نسبت کناف بازده زمانی زیادی است لذا پس از گچ کاری هم بازده زمانی صرف خشک شدن گچ می شود تا بتوان کارهای بعدی مانند رنگ کاری را انجام داد.
در مقایسه کناف و رابیتس از نظر ترمیم پذیری و تغییرات، مسلما کناف برتری زیادی دارد.
از آنجایی که صفحات گچی کناف با پیچ به سقف محکم شدهاند به آسانی با باز کردن پیچها قابل تعویض هستند و در صورت شکستن یک قطعه، ترک خوردن و … میتوان به آسانی قطعه مورد نظر را باز کرده و آن را تعویض یا ترمیم کرد.
همان طور که در مطالب قبلی به وزن زیاد رابیتس اشاره شد که در مقابل، کناف از وزن کمی برخورداراست و این موضوع از مزایای کناف محسوب می شود. به طور کلی می توان گفت که رابیتس موجب بالا رفتن وزن مرده سازه میشود.
اگر روند اجرای کناف کاری توسط افراد متخصص و ماهر انجام شود نتیجه بسیار مناسب و دلخواهی را خواهد داشت اما در رابیتس کاری اگر نیروی کار مهارت و تخصص کافی هم نداشته باشد یا در اصطلاح کارآموز باشد در نهایت، کاری رضایتمند تحویل داده خواهد شد.
معمولا برای اجرای کناف از دو نیروی متخصص استفاده می شود و در مقابل برای رابیتس کاری به دو یا سه گروه از جمله: جوشکار، رابیتس کار و گچکار نیاز است که این موضوع هم زمان و هم هزینه را بالا خواهد برد و به صرفه نیست.
در پاسخ به این سوال که برای سقف، کناف بهتر است یا رابیتس که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد باید گفت: باتوجه به نکات مطرح شده در مورد خرید و پیاده سازی کناف یا رابیتس و پیشرفته بودن فناوری کناف، این سازه کاملا به صرفه بوده زیرا به دلیل اینکه زمان زیادی در اجرای آن صرف نمیشود، هزینه آن به مراتب کمتر از رابیتس کاری است، بازسازی و تغییر آن آسان تر است و همچنین به دلیل سبکی و خشک اجرا شدن کناف بار اضافی به سازه تحمیل نمی شود، جایگزین مناسبی برای سیستم های سنتی رابیتس و گچک در بازسازی ساختمان است.