برای زیبایی بیشتر در خانه ها یک سری کارهای زیبایی و معماری در سقف انجام می شود تا از آن سادگی درآید. سقف کاذب برای ایجاد زیبایی و دکوراتیو کردن سقف و خانه ایجاد می شود. یکی از این سقف ها سقف کاذب رابیتس است. سقف کاذب رابیتس از انواع سقف کاذب است که از نظر اجرایی هم دارای طرح های متنوع است و هم ریزه کاری های زیادی را دارد. در این مقاله سعی بر این است تا با نصب سقف کاذب رابیتس آشنا شویم و به مزایا و معایب آن نیز بپردازیم.
یکی از انواع سقف کاذب، سقف کاذب رابیتس است. نصب سقف کاذب رابیتس همان نصب سقف کاذب گچ است. این سقف شامل توری های گالوانیزه و گچ کاری بر روی آن است. این نوع سقف کاذب بیشتر در معماری و طراحی کلاسیک کاربرد دارد.
رابیتس یک ورق شبکه ای فلزی است که به اشتباه راویز نیز گفته می شود. این ورق با یک ورق ساده فلزی تفاوت دارد. دارای چشمه هایی در اندازه های متفاوت است. تولید رابیتس در انواع گوناگونی است که تعداد ستون ها در آن قیمت آن را نیز تعیین می کند. دارای کاربرد زیادی است که با چشمه ها و ستون های زیادی تولید می شود. شکل آن به صورت دایره، لوزی و مربع است که درز ایران بیشتر در ظاهر شبیه متوازی الاضلاع است.
رابیتس دارای کاربرد زیادی است که به همین دلیل با ستون ها و چشمهای متفاوتی تولید و عرضه می شود. عمده مصرف رابیتس در ساخت و ساز است.از این ورق بیشتر برای گچ کاری روی سقف استفاده می شود. در ادامه به کاربرد های آن اشاره می کنیم.
چشمه های کوچک و زیاد رابیتس طوری است که اجازه ورود جریان هوا، نور و آب را می دهد. همزمان یک مانع فیزیکی نیز برای مواد بزرگتر نیز ایجاد می کند. این مزیت باعث استفاده از آن در ساخت قفس می شود.
از دیگر مزایای فلز رابیتس در مقابل ورقه های آهن معمولی این است که ورقه های رابیتس دارای کشش و انقباض بیشتری است و آستانه تحملش بیشتر است. از مزایای سقف کاذب رابیتس می توان به موارد زیر اشاره داشت.
نصب سقف کاذب رابیتس در مقابل مزایایی که دارد، دارای یک سری معایب هم است. نمونه هایی از معایب سقف کاذب رابیتس را در ادامه بیان می کنیم.
برای آشنایی بیشتر با نصب سقف کاذب رابیتس بهتر است که در ابتدا با مواد تشکیل دهنده آن آشنا شویم و نقش اجزا را نیز در این پروژه بدانیم.
سازه های آویز
سازه های آویز از میل گردهای متعددی برای نگه داشتن وزن سقف کاذب رابیتس به سقف نصب می شوند. نقش مهمشان در ایجاد استحکام و کیفیت است. فاصله میلگردها در این سازه ۶۰ سانتی متر است و در بعضی شرایط ۳۰ سانتی متر است.
از نبشی های باربر در کناره و کنج سقف رابیتس استفاده می شود. وظیفه آن ها انتقال بار از سازه های آویز است. بهتر است که در هنگام نصب از نبشی های با کیفیت استفاده شود. سابز این نبشی ها با توجه به بار و فاصله آن ها است که از حدود ۵ تا ۳ سانتی متر است.
توری رابیتس با وصل کردن سیم های مفتولی به نگهدارنده اصلی گالوانیزه درست می شود. دارای دو نوع اصلی و فرعی است.
از دیگر اجزای سقف کاذب رابیتس سیم های گالوانیزه است. انعطاف پذیر هستند و زنگ نمی زنند. به وسیله این سیم ها می توان میل گردهای فرعی و نبشی های باربر را به قسمت های توری رابیتس متصل کرد.
در نحوه اجرای نصب سقف رابیتس در مرحله نهایی برای بخش روی رابیتس از گچ و سیمان استفاده می شود. این کار باعث می شود تا سقف کاذب رابیتس در شرایط محیطی دچار آسیب نشود.
از رایج ترین سقف های کاذب رابیتس و کناف هستند. در خیلی موارد این دو سقف با هم تفاوت دارند. کناف صفحاتی است که دارای روکش های گچی است. اما رابیتس ساره های فولادی است و مشبک است که روی آن گچ ریخته می شود و با طرح های مختلف ایجاد می شود. در نتیجه گردو خاک زیادی در حین انجام پروژه رابیتس ایجاد می شود که در سقف کاذب کناف این گونه نیست. یکی دیگر از تفاوت های سقف کاذب رابیتس با دیگر سقف کاذب در قیمت است.
اجرای سقف کاذب رابیتس قیمت زیادی را بخاطر کارهای جانبی موجب می شود. از دیگر تفاوت های سقف کاذب رابیتس و کناف می توان به نکات زیر اشاره داشت.
تفاوت هابی زیادی دارند ولی به طور کلی سقف کاذب رابیتس هم از نظر سرعت کندتر است و هم هزینه بیشتری نسبت به سقف کاذب را دارد.
در تعیین قیمت سقف کاذب رابیتس محاسبه به صورت متری است. هزینه به صورت متری و در کنار هزینه ای جانبی محاسبه می شود. در کنار اجرابی رابیتس کاری هزینه هایی مثل جوشکاری، میلگرد و نصب میز محاسبه می شود. قیمت روز میلگرد بر قیمت کار تاثیر می گذارد. در واقع متریال و مصالح در قیمت گذاری بسیار دارای اهمیت است. مهارت و تجربه نصب در یجاد یک سقف کاذب رابیتس مطلوب بسیار دارای اهمیت است.
سقف کاذب رابیتس هم دارای مزایا و هم معایبی است که با توجه به نیاز مشتری این انتخاب انجام می شود. بهتر است که اجرای این پروژه به دست افراد ماهر باشد.