سازه کناف چیست؟

سازه کناف

سازه کناف چیست؟

سازه کناف یکی از مهم ترین ابزارهایی است که برای اجرای سقف کاذب از آن استفاده می شود. سقف های کاذب در معماری و اجرای دکوراسیون های متفاوت بسیار مورد توجه قرار گرفته است که به اسکلت اصلی و سقف ابتدایی وصل می شود. همچنین با ایده گرفتن می توان از دیگر المان های تاثیرگذار برای زیبایی سقف یا دیوار مثل نور پردازی استفاده کرد و نکته مهم این است که می توانید کناف را رنگ آمیزی کنید، بنابراین هیچ محدودیتی برای این سقف ها یا دیوارهای از پیش ساخته شده وجود ندارد. از دیگر مزایای سقف های کاذب این است که امکان اجرای تاسیسات متفاوت زیر آن ها وجود دارد و به نصب تاسیسات مختلف ساختمانی کمک زیادی کرده است. به همین دلیل گزینه خوبی  برای اجرای لوله کشی سرویس بهداشتی، سقف کاذب حمام است. البته شما برای هر محیطی که در نظر داشته باشید می توانید از این مدل سازه استفاده کنید.

کاربردهای سازه کناف

  • به وجود آوردن دیوارهای جدا کننده: یکی از مهم ترین کاربردهای سازه کناف، ساخت دیوارهای جدا کننده در فضاهای داخلی است. این دیوار ها به طور صاف، دارای قوس یا با اشکال هندسی متفاوت اجرا می شوند.
  • پوشش دهنده دیوارهای موجود: از سازه کناف برای پوشاندن و‌نماسازی دیوارهای موجود استفاده می کنند. از این کار به منظور زیباسازی، عایق کاری یا تغییر کاربری استفاده می شود.
  • به وجود آوردن سقف های صاف: از دیگر کاربردهای سازه کناف به وجود آوردن سقف صاف است. در واقع این سقف ها علاوه بر زیبایی، می توانند نورپردازی، عایق کاری صوتی و حرارتی را در خود قرار دهند.
  • به وجود آوردن سقف ها با شکل های هندسی: با استفاده از سازه کناف می توان سقف های کاذب با شکل های هندسی مختلف مثل گنبد، منحنی و … به وجود آورد. این نوع سقف ها به فضای داخلی جلوه زیبایی می دهند.
  • به وجود آوردن اتاق های نیمه خصوصی: با استفاده از سازه کناف می توان فضاهای نیمه خصوصی مثل اتاق مطالعه، اتاق خواب کودک و … را به وجود آورد.
کاربردهای سازه کناف

کاربرد سازه کناف

کاربرد نبشی تراز در سازه کناف چیست؟

از نبشی تراز در فصل مشترک دیوار و سقف، به دیوار وصل می شود و تراز بودن سقف را تعیین می کند‌. در واقع این سازه می تواند نقش باربری داشته باشد و به عنوان مهم ترین تکیه گاه در حاشیه سقف عمل کند. نبشی تراز دو مدل ساده و دارای خط سایه است. مدل خط سایه دار، یک شیار آنزثینی در محل وصل شدن به دیوار به وجود می آورد.

کاربرد نبشی تراز در سازه کناف چیست؟

کاربرد نبشی تراز در سازه کناف

مزایای به کارگیری سازه کناف

سازه کناف به عنوان گچ بری خشک نیز شناخته می شود و دیوارهای آجری و گچ کاری را به وجود می آورد. از مهم ترین مزایای سازه کناف عبارتند از:

  1. بالا بردن سرعت اجرا: نصب کناف به طور کلی سرعت بالاتری از روش های سنتی دارد و دلیل آن سیستم های پیش ساخته شده ای است که از پنل های گچی، قاب های فلزی و عایق به وجود آمده است.
  2. نصب آسان:  سازه کناف را می توان به سادگی و با ابزارهای دستی نصب کرد و نیازی به متخصص با ابزارهای سنگین نیست.
  3. انعطاف پذیر بودن: کناف را می توان در شکل ها و طرح های متنوع خم کرد و برش داد که ان را برای به وجود آوردن دیوارها، سقف ها و طاق های منحنی جذاب می کند.
  4. کم وزن بودن: به طور کلی سازه های کناف وزن بسیار سبک تری نسبت به دیوارهای اجری یا بتنی سنتی دارند و به کم شدن بار روی فونداسیون و تیرهای سازه کمک می کند.
  5. محکم بودن در برابر آتش: پنل های کناف گچی با روکش فایبر گلاسی که دارند دارای درجه محکم در برابر آتش هستند که از ساختمان در برابر آتش سوزی محافظت می کند.
  6. سازگار بودن با محیط زیست: کناف از مواد قابل بازیافت به وجود آمده است و ضایعات کمتری نسبت به روش های ساخت و‌ساز سنتی دارد.
  7. قابل تعمیر کردن: سوراخ وفرو‌رفتگی ها در دیوارهای کناف با سادگی با وصله کردن و بتونه کاری تعمیر می شود.

کلام پایانی

سازه کناف به‌دلیل متریال متفاوت آن استحکام و ماندگاری متفاوتی نسبت به دیگر سازه‌ها ارائه می‌دهد و در هر زمینه‌ای کاربردی است. علاوه بر این امکان طراحی آن در اشکال مختلف وجود دارد و برای هر مدل سبکی گزینه مناسب ارائه می‌دهد. معمولاً متریال استفاده شده برای این مدل سازه کناف فلزات ضد زنگ مانند فولاد گالوانیزه است و برای محیط‌های دارای رطوبت بالا بهترین انتخاب است. همچنین مقاومت آن در برابر گرما بیش از حد ستودنی است و به آسانی در برابر دما بالا دوام می‌آورد و هیچ مشکلی برای آن پیش نمی‌آید.

اگر شما هم دوست دارید از این سازه پرطرفدار بهره مند شوید، هیچ نگرانی بابت مدل‌های آن نداشته باشید. طراحی‌های خاصی برای ساخت سقف فلزی در نظر گرفته شده است که ظاهر آن، جذابیت خاصی به سقف یا دیوار شما می‌بخشد و مطمئناً از شیک و زیبا بودن آن لذت می‌برید.

سوالات متداول

۱مزایای کناف نسبت به روش‌های سنتی ساخت و ساز چیست؟
سرعت اجرا، سهولت نصب، عایق صدا و حرارت بودن، مقاومت در برابر زلزله و حریق، تنوع طرح و رنگ، قابلیت نورپردازی، دسترسی آسان به تاسیسات، وزن کم و سازگاری با محیط زیست از جمله مزایای کناف هستند.
۲معایب کناف چیست؟
قیمت کناف نسبت به برخی روش‌های سنتی مانند آجرکاری بیشتر است. همچنین، کناف در برابر رطوبت مستقیم مقاوم نیست و برای استفاده در مکان‌های مرطوب مانند حمام و سرویس بهداشتی مناسب نیست.
۳کاربردهای کناف چیست؟
از کناف می‌توان برای ساخت دیوارهای جداکننده، دیوارهای پوششی، سقف‌های کاذب، پارتیشن‌بندی، قوس‌ها و سایر عناصر دکوراتیو در ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری و … استفاده کرد.
چه امتیازی می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + شش =

کناف

سقف کاذب