آنچه در این مقاله خواهید خواند
Toggleامروزه از کنافها، برای زیباسازی دیوارها و سقف ساختمان استفاده میشود. کناف با اینکه زیبایی زیادی دارد، اما باید برای جلوه زیباتر، باید درست و اصولی نصب شود. از مشکلاتی که در نصب کناف به وجود میآید، موج گیری کناف است. موج روی سطح کناف تاثیر منفی، در کیفیت کار میگذارد.
بنابراین پس از نصب کناف باید مراحل موج گیری انجام شود، تا ناهمواریها و پستی بلندیهای موجود روی سطح کناف از بین برود. در ادامه به روش موج گیری کناف را می پردازیم.
برای محو کردن موج های ایجاد شده روی سطح کناف نیاز است، مراحل بتونه کاری را با بتونه درزگیر و بتونه ماستیک به صورت اصولی انجام دهید. در ادامه نحوه موج گیری کناف را توضیح می دهیم.
بعد از نصب کنافها بین دو پانل فاصله ایجاد میشود. برای پر کردن این فاصله ها باید به طور اصولی بتونه کاری انجام شود، تا بعد از مدتی روی سطح کناف ترک ایجاد نشود. درباره اهمیت بتونه کاری قبلاً صحبت کردهایم. پودر بتونه در دو نوع وجود دارد. بتونه درزگیری از دوام بالایی برخوردار است و در مرحله اول انجام می شود.
برای پر کردن فواصل بین کناف باید مقداری پودر بتونه را با آب مخلوط کنید و با استفاده از لیسه یا کاردک آن را هم بزنید. سپس با استفاده از کاردک، از بتونه برای پر کردن شکافها استفاده کنید. استفاده از بتونه درزگی برای شکافها و درزها، به علت دوام بالایی که دارد احتمال ترک خوردگی را کاهش میدهد.
مرحله دوم استفاده از ماستیک است، ماستیک به دلیل نرم بودن برای سمباده کشیدن استفاده می شو و خاصیت موج گیری کناف را دارد. ماستیک درزگیر شکاف ها و ترک های کناف را پوشش میدهد. بتونه ماستیک کمک میکند، موج های ایجاد شده روی بتونه از بین برود و یک سطح یک دست و صاف ایجاد شود.
مرحله بعدی که مهم ترین مرحله برای موج گیری است، استفاده از بتونه ماستیک است. این بتونه بافت نرمی دارد و با سمباده کشی سطح یکنواختی را ایجاد میکند. برای موج گیری نیاز است ابزارهایی مانند سمباده، کاردکها، لیسه، تیغ کاتر، ماله و این موارد را داشته باشید.
پس از پر کردن درزها با ماستیک، با استفاده ماله، بتونه را به صورت یکنواخت در سطح کناف پخش کنید. همچنین برای اطمینان از یکنواخت بودن سطح با خطکش خطوط موج را روی سطح بکشید. سپس دوباره با ماله موج را به صورت یکنواخت پخش کنید. در نهایت سطح را با سمباده صاف کنید.
پس از اتمام بتونه کاری با ماستیک، نوبت موجگیری سطح کناف با سمباده است. مرحله سمباده کشی از مراحل مهم موج گیری کناف است که تاثیر بسزایی در صاف شدن و از بین بردن موج کناف دارد. برای رفع ناهمواری ها و برجستگی ها نیاز است که سمباده پوسته آب، را اندازه قالب برش بزنید و روی آن قرار دهید. سپس به صورت دایره ای مراحل سمباده زدن را انجام دهید.
شما میتوانید فرایند سمباده زدن را به صورت برقی یا دستی انجام دهید. فرایند دستی زمان زیادی میبرد ولی فرایند برقی سریع تر است. اما شما باید حواستان به میزان فشار دستگاه سمباده زنی روی سطح بتونه باشد، تا موجب خرابی نشود.
همچنین شما باید سمباده را به صورت دورانی در یک جهت حرکت دهید و تا جایی ادامه دهید که دیگر موجی وجود نداشته باشد. با این کار کیفیت رنگ آمیزی کناف نیز افزایش پیدا میکند. این مرحله اگه به درستی اجرا نشود، موج گیری کناف نیز برطرف نمیشود و شما خروجی کار زیبایی نخواهید داشت.
همچنین شما نمیتوانید ماستیک را با بتونه جایگزین کنید یا بتونه را با ماستیک جایگزین کنید. زیرا بتونه درزگیر برای استقامت و ماستیک برای موج گیری به کار می رود. اگر این دوتا را با هم جابجا کنید، ممکن است کناف از کیفیت و رنگ خوبی برخوردار نشود.
همانطور که می دانید نقاشی سطح کناف نیاز به زیرسازی خوب و موجگیری کامل دارد. اگر موج گیری درست انجام شده باشد، می توانید سطح کناف را آماده رنگ آمیزی کنید. در این حالت شما یک کیفیت عالی برای رنگ آمیزی کناف را خواهید داشت. برای کیفیت بهتر قبل از رنگ آمیزی به سطح کناف پرایمر بزنید تا چسبندگی و کیفیت رنگ بیشتر شود. همچنین اگر سطح کناف دارای موج بود، باید بتوانید با سمباده زدن سطح موجها را محو کند. اگر حین کار گودی یا حفره زیاد بود میتوانید با بتونه کناف آن را بپوشانید و سپس سمباده بزنید.
برای جلوگیری از ایجاد موج لازم است، برخی نکات را در فرایند بتونه کاری انجام دهیم. این نکات شامل موارد زیر است:
برخی دلایل موجب ایجاد موج روی سطح کناف می شوند. این دلایل عبارتند از:
موج گیری بتونه کناف از مهم ترین مراحل در نصب کناف می باشد. با دقت به نکات بالا و انجام نکات مهم گفته شده، می توانید فرایند موج گیری را اصولی انجام دهید و سطح یکنواختی را برای رنگ آمیزی ایجاد کنید.