طریقه موج گیری کناف

موج گیری کناف

همه آنچه باید در مورد طریقه موج گیری کناف بدانید

امروزه از کناف‌ها، برای زیباسازی دیوارها و سقف ساختمان استفاده می‌شود. کناف با اینکه زیبایی زیادی دارد، اما باید برای جلوه زیباتر، باید درست و اصولی نصب شود. از مشکلاتی که در نصب کناف به وجود می‌آید، موج ‌گیری کناف است. موج روی سطح کناف تاثیر منفی، در کیفیت کار می‌گذارد.

بنابراین پس از نصب کناف باید مراحل موج گیری انجام شود، تا ناهمواری‌ها و پستی بلندی‌های موجود روی سطح کناف از بین برود. در ادامه به روش موج‌ گیری کناف را می پردازیم.

موج ‌گیری کناف چگونه انجام می شود؟

برای محو کردن موج های ایجاد شده روی سطح کناف نیاز است، مراحل بتونه کاری را با بتونه درزگیر و بتونه ماستیک به صورت اصولی انجام دهید. در ادامه نحوه موج گیری کناف را توضیح می دهیم.

بتونه کاری با بتونه درزگیر

بعد از نصب کناف‌ها بین دو پانل فاصله ایجاد می‌شود. برای پر کردن این فاصله ها باید به طور اصولی بتونه کاری انجام شود، تا بعد از مدتی روی سطح کناف ترک ایجاد نشود. درباره اهمیت بتونه کاری قبلاً صحبت کرده‌ایم. پودر بتونه در دو نوع وجود دارد. بتونه درزگیری از دوام بالایی برخوردار است و در مرحله اول انجام می شود.

برای پر کردن فواصل بین کناف باید مقداری پودر بتونه را با آب مخلوط کنید و با استفاده از لیسه یا کاردک آن را هم بزنید. سپس با استفاده از کاردک، از بتونه برای پر کردن شکاف‌ها استفاده کنید. استفاده از بتونه درزگی برای شکاف‌ها و درز‌ها، به علت دوام بالایی که دارد احتمال ترک خوردگی را کاهش می‌دهد.

بتونه کاری با بتونه ماستیک

مرحله دوم استفاده از ماستیک است، ماستیک به دلیل نرم بودن برای سمباده کشیدن استفاده می شو و خاصیت موج گیری کناف را دارد. ماستیک درزگیر شکاف ها و ترک های کناف را پوشش می‌دهد. بتونه ماستیک کمک می‌کند، موج های ایجاد شده روی بتونه از بین برود و یک سطح یک دست و صاف ایجاد شود.

مرحله بعدی که مهم ترین مرحله برای موج گیری است، استفاده از بتونه ماستیک است. این بتونه بافت نرمی دارد و با سمباده کشی سطح یکنواختی را ایجاد می‌کند. برای موج گیری نیاز است ابزارهایی مانند سمباده، کاردک‌ها، لیسه، تیغ کاتر، ماله و این موارد را داشته باشید.

پس از پر کردن درزها با ماستیک، با استفاده ماله، بتونه را به صورت یکنواخت در سطح کناف پخش کنید. همچنین برای اطمینان از یکنواخت بودن سطح با خط‌کش خطوط موج را روی سطح بکشید. سپس دوباره با ماله موج را به صورت یکنواخت پخش کنید. در نهایت سطح را با سمباده صاف کنید.

فرایند سمباده زدن بتونه

پس از اتمام بتونه کاری با ماستیک، نوبت موج‌گیری سطح کناف با سمباده است. مرحله سمباده کشی از مراحل مهم موج‌ گیری کناف است که تاثیر بسزایی در صاف شدن و از بین بردن موج کناف دارد. برای رفع ناهمواری ها و برجستگی ها نیاز است که سمباده پوسته آب، را اندازه قالب برش بزنید و روی آن قرار دهید. سپس به صورت دایره ای مراحل سمباده زدن را انجام دهید.

شما می‌توانید فرایند سمباده زدن را به صورت برقی یا دستی انجام دهید. فرایند دستی زمان زیادی می‌برد ولی فرایند برقی سریع تر است. اما شما باید حواستان به میزان فشار دستگاه سمباده زنی روی سطح بتونه باشد، تا موجب خرابی نشود.

همچنین شما باید سمباده را به صورت دورانی در یک جهت حرکت دهید و تا جایی ادامه دهید که دیگر موجی وجود نداشته باشد. با این کار کیفیت رنگ آمیزی کناف نیز افزایش پیدا می‌کند. این مرحله اگه به درستی اجرا نشود، موج ‌گیری کناف نیز برطرف نمی‌شود و شما خروجی کار زیبایی نخواهید داشت.

همچنین شما نمی‌توانید ماستیک را با بتونه جایگزین کنید یا بتونه را با ماستیک جایگزین کنید. زیرا بتونه درزگیر برای استقامت و ماستیک برای موج‌ گیری به کار می رود. اگر این دوتا را با هم جابجا کنید، ممکن است کناف از کیفیت و رنگ خوبی برخوردار نشود.

فرایند سمباده زدن بتونه

سمباده زدن بتونه

 

رنگ آمیزی سطح کناف

همانطور که می دانید نقاشی سطح کناف نیاز به زیرسازی خوب و موج‌گیری کامل دارد. اگر موج گیری درست انجام شده باشد، می توانید سطح کناف را آماده رنگ آمیزی کنید. در این حالت شما یک کیفیت عالی برای رنگ آمیزی کناف را خواهید داشت. برای کیفیت بهتر قبل از رنگ آمیزی به سطح کناف پرایمر بزنید تا چسبندگی و کیفیت رنگ بیشتر شود. همچنین اگر سطح کناف دارای موج بود، باید بتوانید با سمباده زدن سطح موج‌ها را محو کند. اگر حین کار گودی یا حفره زیاد بود می‌توانید با بتونه کناف آن را بپوشانید و سپس سمباده بزنید.

چگونه موج دیوار را از بین ببریم؟

  • گچ کارهای ماهر: برای این کار شما باید از گچ کارهای ماهر کمک بگیرید.
  • استفاده از رنگ های مات: رنگ‌های مات نیز نیز باعث می‌شود، موج‌های دیوار نشان داده نشود. برای مثال برخی رنگ ها به دلیل انعکاس نور توصیه نمی‌شود، زیرا وقتی نور روی کناف بتابد موج ها و برجستگی‌ها دیده می‌شود.
  • انجام مراحل موج گیری کناف و سمباده زنی اصولی: باید موج ها را با استفاده از خط کش مشخص و با ماستیک پر کنید. سپس مراحل سمباده زنی را چندین بار تکرار کنید تا سطح کاملا صاف و آماده رنگ آمیزی باشد.
  • نصب صحیح کناف: نصب صحیح کناف و تراز بودن آنها، در جلوگیری از ایجاد موج نقش مهمی دارد.

نکات مهم در موج‌گیری بتونه کناف

برای جلوگیری از ایجاد موج لازم است، برخی نکات را در فرایند بتونه کاری انجام دهیم. این نکات شامل موارد زیر است:

  1. استفاده از بتونه با کیفیت و مرغوب
  2. پخش کردن بتونه به صورت یکنواخت در سطح
  3. استفاده از تراز برای اطمینان از یک دست بودن سطح
  4. سمباده کشی اصولی برای موج گیری کناف
نکات مهم در موج‌گیری بتونه کناف

موج‌گیری بتونه کناف

 دلایل ایجاد موج در کناف

برخی دلایل موجب ایجاد موج روی سطح کناف می شوند. این دلایل عبارتند از:

  • استفاده از بتونه بی کیفیت و نامرغوب
  • ضخامت بیش از حد بتونه
  • پخش نامنظم بتونه روی سطح کناف
  • عدم سمباده کشیدن

سخن پایانی

موج گیری بتونه کناف از مهم ترین مراحل در نصب کناف می باشد. با دقت به نکات بالا و انجام نکات مهم گفته شده، می توانید فرایند موج گیری را اصولی انجام دهید و سطح یکنواختی را برای رنگ آمیزی ایجاد کنید.

سوالات متداول

۱آیا می توان بتونه درزگیر را جایگزین ماستیک کرد؟
خیر زیرا بتونه درزگیری سفت است و از استقامتی بالایی برخوردار است. و در مرحله اول برای عدم ایجاد ترک استفاده می شود. به همین علت مناسب سمباده کشی نیست. از ماستیک برای موج گیری کناف استفاده کنید.
۲دلایل ایجاد موج روی سطح کناف چیست؟
برخی از این دلایل عبارتند از بتونه نامرغوب، ضخامت بیش از حد بتونه و سمباده کشیدن غیر اصولی
2.4/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − هفده =

کناف

سقف کاذب